2 طرز تهیه کیک شیفون 2 یا 4 تخم مرغی ساده و شکلاتی؛پایه کیک تولد و عروسی
به گزارش وبلاگ کارآفرین، کیک شیفون چه به صورت ساده و چه کاکائویی و شکلاتی یا حتی نسکافه ای پایه تمام کیک های تولد و عروسی در دنیاست. کیک شیفون که نوع فرانسوی و انگلیسی آن هم بسیار معروفند یک کیک مناسب برای خامه کشی است و در تمام قنادی ها و شیرینی فروشی ها پایه اصلی تمام کیک هاست. کیک شیفون را هم 2 تخم مرغی و هم 4 تخم مرغی درست می کنند. 2 طرز تهیه کیک شیفون 4 تخم مرغی و 2 تخم مرغی ساده و شکلاتی به عنوان یک کیک خانگی مجلسی به سبک قنادی را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه کیک شیفون 4 تخم مرغی ساده و شکلاتی
مواد لازم
آرد: 1 لیوان فرانسوی دسته دار (سر پر)
نشاسته: 2 قاشق غذاخوری (سر پر)
تخم مرغ: 4 عدد
شیر ولرم: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار (سر خالی)
روغن مایع: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
وانیل: ½ قاشق چایخوری
آب جوش: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن کیک ساده شیفون 4 تخم مرغی نیاز به یک قالب گرد با قطر 20 سانتی متر و ارتفاع 10 سانتی متر یا قالب 18 سانتی متر و ارتفاع 15 سانتی متر دارید. کیک را روشن کنید و در دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود.
مرحله اول
در مرحله اول ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. سفیده های تخم مرغ را با همزن دستی یا برقی خوب هم بزنید. وقتی سفیده یکدست و سفید شد 3 قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و با دور تند همزن دوباره هم بزنید. باید این کار را آنقدر ادامه بدهید که سفیده کاملا سفت شود و خودش را بگیرد و وقتی ظرف را برمی گردانید سفیده از ظرف بیرون نریزید. در این مرحله سفیده را در یخچال بگذارید.
مرحله دوم
در مرحله دوم زرده های تخم مرغ، باقی مانده شکر و وانیل را با هم بزنید تا به رنگ کرم درآید. حالا آب جوش را کم کم به این ترکیب اضافه کنید و حین اضافه کردن آب مدام ترکیب را هم بزنید. هم زدن زرده را آنقدر ادامه بدهید که یک مایه کرم رنگ و کشدار و حجیم داشته باشید. در این مرحله شیر را اضافه کنید و 2 دور دیگر هم بزنید. سپس روغن مایع را اضافه کنید و یک دور دیگر هم بزنید.
مرحله سوم
آرد، بیکینگ پودر و نشاسته ذرت را با هم ترکیب کنید و سه بار الک کنید (مقدار این مواد بعد از 3 بار الک کردن باید به میزان گفته شده در مواد لازم باشد). حالا ترکیب آرد، بیکینگ پودر و نشاسته ذرت الک شده را در سه مرحله به مایه زرده تخم مرغ اضافه کنید و با لیسک به حالت دورانی هم بزنید. این کار را فقط در یک جهت انجام بدهید و زیاد هم نزنید چون در غیر این صورت کیک پف نمی کند و تخت و خشک می شود. همین که مواد با هم مخلوط شوند کافی است.
مرحله چهارم
کف و دیواره های قالب را با روغن چرب کنید و کاغذ روغنی در آن بگذارید. مایه کیک را در قالب بریزید و 3 بار به کناره سطح کار بکوبید تا حباب های ایجاد شده در مایه کیک از بین بروند و مایه در قالب یکدست و هموار شود. کیک را به مدت 40 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. برای امتحان اینکه کیک پخته است یا نه یک خلال دندان یا نوک چنگال را در بعد از 40 دقیقه در کیک فرو ببرید، اگر مایه کیک به نوک آن نچسبید و تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است.
در غیر این صورت 10 دقیقه دیگر زمان دهید. بعد از آماده شدن کیک شیفون آن را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا سرد شود. می توانید با یک چاقوی تیز کیک را از وسط دو نیم کنید و یک کیک دو طبقه داشته باشید. سپس خامه کشی کیک را با خامه فرم گرفته قنادی و صبحانه انجام دهید. مقاله طرز تهیه خامه فرم گرفته با خامه قنادی یا خامه صبحانه به صورت ساده یا شکلاتی را هم بخوانید. به این ترتیب یک کیک تولد شیک و مجلسی خواهید داشت.
*برای اینکه پف کیک نخوابد تا قبل از 40 دقیقه به هیچوجه درب فر را باز و بسته نکنید.
*بافت کیک شیفون از بافت کیک اسفنجی نرم تر و لطیف تر و در نتیجه برای خامه کشی مناسب تر است.
*در طرز تهیه کیک شیفون 2 تخم مرغی مقدار تمام این مواد را نصف کنید.
*در طرز تهیه کیک شیفون شکلاتی 3 قاشق غذاخوری از مقدار آرد را کم کنید و پودر کاکائو اضافه کنید.
*در طرز تهیه کیک شیفون نسکافه ای یا موکا 3 قاشق غذاخوری از مقدار آرد را کم کنید و پودر نسکافه اضافه کنید.
*اگر فر ندارید و می خواهید مثلا از سولاردوم ال جی استفاده کنید دمای آن باید 155 سانتی گراد و زمان پخت کیک 45 دقیقه باشد.
0 0 vote
Article Rating
منبع: افق کوروش