طرز تهیه کیک کاکائوی اسفنجی خوشمزه و همه پسند
به گزارش وبلاگ کارآفرین، خوردن کیک یکی از برترین بهانه ها برای جمع شدن افراد دور یکدیگر است تا جایی که در بیشتر میهمانی ها کیک های اسفنجی و شکلاتی در وسط میز سرو خودنمایی می نمایند. کیک اسفنجی از آن دسته کیک هایی است که همه افراد به راحتی می توانند هم در منزل و هم بدون فر تهیه نمایند، طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر همراه با ویدیو را می توانید در کتاب کاله بخوانید. از آن جا که طعم کاکائو را کوچک و بزرگ می پسندند، طرز تهیه کیک کاکائوی اسفنجی را در این جا برایتان خواهیم گفت. با این حال شاید گمان کنید کیک هایی که با کاکائو و طعم شکلات آماده می شوند فقط مناسب دورهمی های عصرانه است اما در کتاب کاله طرز تهیه کیک تولد شکلاتی گفته شده است که می توانید برای تولد عزیزان تان آن را هم آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک کاکائوی اسفنجی
- آرد همه منظوره یک دوم فنجان
- پودر کاکائو دو و یک دوم قاشق غذاخوری
- نمک یک هشتم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- شکر پنج قاشق غذاخوری
- تخم مرغ دو عدد
- زرده تخم مرغ یک عدد
- وانیل یک قاشق چای خوری
- روغن چهار قاشق غذاخوری
- شکلات چیپسی یک فنجان
- شکلات تخته ای یک بسته
طرز تهیه کیک کاکائویی اسفنجی
1. مواد خشک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کاکائوی اسفنجی احتیاج است که تمامی مواد لازم را آماده نموده و به دمای محیط برسانید. بعد از آماده کردن مواد، کاسه ای نسبتا بزرگ انتخاب کنید تا پودر کاکائو، آرد، نمک و بیکینگ پودر را در آن الک کنید. ناگفته نماند برای آن که کیک سبک تری داشته باشید می توانید آرد را قبل از اضافه کردنش، جداگانه سه بار الک کنید. در نهایت همه آن ها را بعد از الک کردن در کاسه، خوب با یکدیگر مخلوط شان کنید.
اگر می خواهید طعم قوی تری از کاکائو را حس کنید، می توانید قهوه را هم در فهرست مواد اولیه خود داشته باشید. طرز تهیه کیک اسفنجی عصرانه که با قهوه آماده می گردد را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
2. تخم مرغ را بزنید
در ادامه طرز تهیه کیک کاکائوی اسفنجی، تخم مرغ ها را به همراه یک زرده اضافه ای که در مواد لازم گفته شده است، داخل یک کاسه بشکنید و بعد از اضافه کردن شکر، آن را با دور آهسته هم زن برای سه دقیقه بزنید سپس با سرعت زیاد آغاز به هم زدن آن ها کنید تا مخلوط کف نموده و به رنگ سفید درآید. دقت داشته باشید در دستور پخت این کیک سه زرده و دو سفیده تخم مرغ استفاده می گردد و سفیده و زرده باید با یکدیگر مخلوط شوند. در ادامه وانیل را اضافه و برای 9 دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط تخم مرغ کف نموده و حجم آن دو برابر گردد. دقت داشته باشید هنگامی که هم زن را بلند می کنید مخلوط تخم مرغ تان باید به صورت نوار از هم زن بیفتد.
3. روغن را اضافه کنید
بعد از آن که مخلوط تان به قوام موردنظر رسید، روغن را به آرامی روی مخلوط تخم مرغ بریزید و با سرعت بالا هم بزنید. در ادامه دستور پخت کیک کاکائویی اسفنجی، مخلوط آرد و کاکائو را در سه مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با یاری لیسک، آن را به آرامی هم بزنید. برای آن که کیک کاکائویی تان حالت اسفنجی خود را از دست ندهد، زیاد مخلوط را هم نزنید فقط اجازه دهید مواد خوب ترکیب شوند.
4. فر و قالب ها را آماده کنید
در ادامه طرز تهیه کیک کاکائوی اسفنجی احتیاج است که فر را در دمای 170 درجه روشن و گرم کنید. دو قالب 15 سانتی متری انتخاب و داخل آن را با روغن چرب نموده و آن ها را با کاغذ روغنی بپوشانید. مواد را به صورت مساوی در دو قالب کیک ریخته و آن ها را آرام دو بار به زمین بزنید تا هوای اضافه قالب ها گرفته گردد و در نهایت برای 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا بپزد. اگر فقط از یک قالب 15 سانتی متری برای پخت کیک اسفنجی تان استفاده کردید، 20 تا 24 دقیقه زمان مناسبی برای پخت آن است. بعد از آن که از پخت کیک مطمئن شدید، آن ها را برای 15 دقیقه روی توری خنک کننده قرار دهید تا خنک و آماده تزئین شوند.
5. فراستینگ را آماده کنید
حال نوبت تزئین کردن کیک کاکائویی با فراستینگ است، برای این کار شکلات های چیپسی و شکلات تخته ای را آب نموده و روی کیک بریزید. ناگفته نماند که این به ذائقه شما بستگی دارد که چه طعمی از شکلات را برای فراستینگ انتخاب کنید. از سویی دیگر با پاشیدن قند و استفاده از خرده میوه هم به راحتی می توانید کیک تان را تزئین کنید.
شما برای تزئین روی کیک تان می توانید در کتاب کاله طرز تهیه گاناش شکلاتی و طرز تهیه خامه شکلاتی را هم بخوانید.
طرز تهیه کیک کاکائویی اسفنجی را برای میهمانی هایتان حتما یاد بگیرید.
نکات تکمیلی برای تهیه کیک کاکائوی اسفنجی
برای داشتن یک کیک اسفنجی احتیاج است که تمام مراحل گفته شده به خوبی انجام گردد، با این حال بهتر است به نکات گفته شده در ادامه هم توجه کنید تا آشپزی برایتان راحت تر گردد.
چگونه می توان پایه کیک خوبی داشت؟
برای آن که پایه کیک کاکائویی تان خوب پف کند باید از تخم مرغ های سرد و به دمای محیط رسیده شده بهره ببرید تا سفیده تخم مرغ زده شده راحت تر بلند گردد و حالت پفکی خوبی به کیک دهد. بهتر است تخم مرغ ها تا حدی زده شوند که نرم و متراکم شوند.
چرا روی کیک های اسفنجی ترک دارند؟
اگر روی کیک های اسفنجی تان ترک می خورد تنها به این خاطر است که تخم مرغ تان هنگام زده شدن خوب نرم نشده اند. اگر مرنگ زده شده سفت باشد، کیک به سرعت پف نموده و بالا می آید که احتمال ترک خوردن روی کیک بیشتر می گردد. از سویی دیگر نوسانات دمای فر هم منجر به ترک خوردن روی کیک می گردد، پس می توانید هنگام پخت کیک، کاسه ای کوچک را آب نموده و همراه قالب کیک در فر بگذارید تا محیطی مرطوب ایجاد کند.
علت استفاده از روغن در کیک های اسفنجی چیست؟
روغن معمولا رطوبت بیشتری به بافت کیک می دهد تا جایی که آن را برای روزهای طولانی تری می توانید در یخچال نگه داری کنید.
در صورت غلیظ شدن مایه فراستینگ چه باید کرد؟
شما مایه فراستینگ یا سس شکلاتی را از روز قبل می توانید تهیه نموده و آن را در یخچال بگذارید. با این حال اگر احتیاج به رقیق شدن فراستینگ یا سس شکلاتی بود، آن را داخل یک کاسه ریخته و روی یک قابلمه آب در حال جوش بگذارید و آن را مدام هم بزنید تا به مقدار کافی رقیق گردد. طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
آیا کیک کاکائویی را می توان فریزر کرد؟
بله. بعد از خنک شدن کیک، آن را به خوبی در پلاستیک یا فویل بپیچید و داخل یک کیسه فریزر زیپ دار بگذارید. آن را می توانید تا سه ماه در فریزر نگه دارید.
با این دستور چه کیک هایی می توان تهیه کرد؟
با روش گفته شده در این مطلب می توانید علاوه بر کیک شکلاتی، کاپ کیک های خوشمزه ای هم برای دورهمی های خود تهیه کنید. تنها کمی دما و اندازه مواد اولیه آن فرق دارد. در کتاب کاله طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس و طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی گفته شده است.
منبع: کتاب کاله