نکات مهم در استفاده از ظروف تفلونی

به گزارش وبلاگ کارآفرین، خبرنگاران : اصول نگهداری و استفاده از ظروف تفلونی را باید بدانید.

نکات مهم در استفاده از ظروف تفلونی

ظروف تفلون بسیار در منازل پرکاربرد است.

به گزارش وبلاگ کارآفرین، همه از آشپزی در ظروف نچسب لذت می بریم، اما آیا تمامی این ظروف برای استفاده ایمن هستند؟ قطعا خیر. ظروف تفلون در گذشته جزو پر طرفدارترین ظروف آشپزی بودند که به راحتی قابل تمیزشدن و شست وشو بوده و از همه مهم تر این که با مصرف میزان روغن کمتری می توانستیم غذای بهتری از دیدگاه تغذیه ای بپزیم.

تا اینجا همه چیز عالی به نظر می رسد. اما برویم سراغ اصل مطلب و ابعاد خطرناک آن. پوشش های تفلونی

در گذشته از موادی به نام پی. اف. او. آ ساخته می شدند که بعد ها سازمان های بهداشتی آن را غیرایمن معرفی کردند و استفاده از آن از سال 1392/ 2013 ممنوع شد. این ترکیبات در صورتی که به صورت مرتب وارد بدن شوند، با بیماری های کلیه، کبد، اختلالات تیروئید، نازایی و بعضی از انواع سرطان مرتبط خواهند شد. در حال حاضر بیشتر تفلون ها از موادی به نام پلی تترا فلورواتیلن (پی. تی. اف. او) ساخته می گردد که برای مصارف انسانی ایمن تر است به شرطی که نکات زیر را در استفاده از آن ها مد نظر قرار دهیم:

درجه حرارت در آشپزی از 300 درجه سانتی گراد بالاتر نرود

بنابراین شما می توانید از ظروف تفلونی برای آشپزی های با حرارت ملایم بهره ببرید و برای درجه حرارت های بالاتر مناسب نخواهند بود. در دما های بالا تفلون تجزیه شده و ترکیباتی را آزاد می نماید که اگر برای مدتی در معرض آن ها قرار بگیرید، سلامتی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. بهتر است در صورت متصاعدشدن دود از ظروف تفلونی سریعا پنجره ها را باز و محل را ترک کنید؛ بنابراین ظروف تفلون به همان میزان که کار راه اندازند، در صورتی که به درستی به کار نروند می توانند سلامت ما را تهدید نمایند.

از پیش حرارت دهی ظروف تفلون خالی بپرهیزید.

نتایج تحقیقات نشان می دهد این پیش حرارت دهی ممکن است دمای ظروف را در پنج دقیقه تا 500درجه سانتی گراد افزایش دهد. در ظروف تفلونی بسیار سبک و بی کیفیت این زمان ممکن است به 5/2دقیقه کاهش یابد. در دما های بالاتر از 300 درجه سانتی گراد پوشش تفلونی آغاز به آزادکردن مواد سمی در هوا می نماید. استنشاق این مواد می تواند با مسمومیتی به نام آنفلوآنزای تفلونی همراه گردد. نشانه های آن عبارت است از تب، سرگیجه، لرز و درد بدن که چهار تا 10 ساعت پس از در معرض دود قرار گرفتن رخ می دهد و تا 12 تا 48 ساعت بعد علائم رفع می گردد؛ بنابراین ضروری است در زمان خرید دقت نموده و از خرید تفلون های سبک و بی هویت خودداری کنید.

ظروف تفلونی آسیب دیده و خش دار برای کاربرد مناسب نیستند

زیرا ممکن است ذراتی از پوشش وارد غذا گردد و سلامتی شما را تهدید کند. بهتر است از ابزار های آشپزی چوبی یا سیلیکونی در زمان طبخ با تفلون بهره ببرید و هرگز از قاشق های فلزی استفاده نکنید. در صورت بروز خش در ظروف به هیچ وجه در دما های بالا از این ظروف استفاده نکنید و اگر تعداد خش ها زیاد است بهتر است از آن ظرف دیگر استفاده نکنید.

تفلون را از برند های معتبر خرید کنید و به دستورالعمل های شرکت سازنده در خصوص نحوه استفاده، دما و چگونگی شست وشو دقت کنید. تفلون های سبک، مقرون به صرفه و بی نام و نشان تهدیدی برای سلامتی شما هستند.

پوشش دهی مجدد ظروف تفلونی توصیه نمی گردد، زیرا تضمینی به استفاده از مواد مناسب و فرآیند صحیح پوشش دهی وجود ندارد و هیچ سازمانی ناظر این فعالیت ها نیست.

منبع: رکنا

به "نکات مهم در استفاده از ظروف تفلونی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات مهم در استفاده از ظروف تفلونی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید