طرز تهیه مربای تمشک خوشمزه

به گزارش وبلاگ کارآفرین، مربای تمشک ترکیبی از میوه تمشک و شکر است که به سبک خاصی تهیه می گردد. برای تهیه این مربای خوشمزه به شکر، تمشک، آبلیمو و آب ولرم احتیاج دارید.

طرز تهیه مربای تمشک خوشمزه

وبلاگ کارآفرین | سرویس آشپزی - مربا به شکل های ژله (بدون گوشت میوه و کاملا صاف شده)؛ کمپوت (حاوی قسمت های درشت میوه) و مارمالاد (میوه و پوست له شده) وجود دارد. طعم مربا بسته به میوه مورد استفاده ممکن است شیرین یا ترش و شیرین باشد. مربا هایی مانند مربا آلبالو، زرشک و تمشک از جمله مربا های ترش و شیرین هستند که در تهیه دسر ها مورد استفاده قرار می گیرند یا به عنوان صبحانه سرو می شوند. مربای تمشک از ترکیب میوه تمشک با شکر و آب درست شده و برای جلوگیری از شکرک زدن به آن آبلیمو نیز اضافه می گردد. طرز تهیه مربای تمشک و نکاتی که باعث بهتر شدن کیفیت آن می گردد را در این مطلب دنبال کنید.

طرز تهیه مربای تمشک

مواد لازم
شکر650 گرم
تمشک1 کیلوگرم
آبلیمو1 قاشق چایخوری
آب ولرم1 لیوان

دستور تهیه:

  • ابتدا برگ و دم تمشک ها را جدا نموده و آن ها را در ظرفی بریزید. در ظرف آب سرد بریزید تا کاملا روی تمشک ها را بگیرد.
  • 10 الی 15 دقیقه صبر کنید، سپس تمشک ها را در صافی بریزید و زیر آب سرد بشویید تا کاملا تمیز شوند.

  • زیر صافی، کاسه ای قرار داده و اجازه دهید، آب اضافی تمشک ها خارج گردد.
  • تمشک ها را در قابلمه ای لعابی ریخته و حدود 600 گرم از شکر را لا به لای آن ها بپاشید.
  • قابلمه حاوی تمشک را 6 الی 10 ساعت در یخچال قرار دهید، تا شکر حل شده و تمشک ها آب بیندازند. سپس قابلمه را از یخچال خارج نموده و به جامانده شکر را که حدود 50 گرم است روی آن بپاشید.
  • قابلمه را روی حرارت بالا قرار داده و آب ولرم را به آن اضافه کنید.
  • وقتی آب مربا به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا مربا به غلظت مناسب برسد.
  • وقتی مربا به غلظت مناسب رسید و قوام آمد، آبلیمو را به آن اضافه نموده و چند دقیقه صبر کنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  • اجازه دهید مربای تمشک در قابلمه کاملا خنک گردد، سپس آن را در بطری شیشه ای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

چند نکته مهم و طلایی در طرز تهیه مربای تمشک

  • بهتر است مربای تمشک را در قابلمه لعابی درست کنید تا رنگ بهتری بگیرد.
  • برای اطمینان از اینکه مربا به غلظت مناسب رسیده یا نه، با استفاده از یک قاشق مقداری از شربت مربا را برداشته و پس از خنک شدن، قاشق را کج کنید در این حالت باید شربت مربا قوام داشته و به صورت خط ممتد از قاشق بریزد (چکه نکند).
  • استفاده از آب ولرم در تهیه مربای تمشک باعث حفظ رنگ تمشک شده و مربایی خوشرنگ خواهید داشت.
  • درب قابلمه را در طول پخت مربا باز بگذارید تا رنگ مربا تیره نگردد.
  • افزودن آبلیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می نماید.
  • اگر مربا به غلظت مناسب برسد، کپک نمی زند.
  • برای جلوگیری از کپک زدن مربا حتما آن را در یخچال نگهداری کنید و هنگام استفاده از قاشق تمیز بهره ببرید.
  • پس از هر بار مصرف مربا درب بطری را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشده و کپک نزند.

تمشک را بهتر بشناسید

تمشک، گیاهی دیرپا با ساقه چوبی است که در کشاورزی کشور هایی همچون روسیه، صربستان، آمریکا و لهستان دارای اهمیت ویژه بوده و انواع مختلفی در رنگ های قرمز، ارغوانی، طلایی و سفید دارد. از میوه های این گیاه برای تهیه مربا، پوره، آبمیوه و خشکبار استفاده می گردد و برگ های آن به صورت دمنوش کاربرد دارد. تمشک در ایران نیز به صورت درختچه هایی با ساقه تیغ دار در کنار جاده ها، مزارع و جنگل های مناطق شمالی کشور مانند گیلان، مازندران، گلستان و آذربایجان به صورت انبوه می روید.

یکی از محصولات خوشمزه این گیاه که دارای طعمی منحصر به فرد بوده، مربای تمشک است. در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه مربای تمشک را به همراه نکات مهم و اصولی در تهیه آن ارائه دهیم. امیدواریم از این دستور نهایت استفاده را نموده باشید. شما می توانید نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ کارآفرین به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه مربای تمشک خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای تمشک خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید