دلیل بن بست حل مسائل زیست محیطی کشورهای حاشیه خزر

به گزارش وبلاگ کارآفرین، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: عدم استقرار دبیرخانه حفاظت از دریای خزر در کشورهای حاشیه خزر موجب تاخیر در اجرای مصوبات کنوانسیون ها می گردد.

دلیل بن بست حل مسائل زیست محیطی کشورهای حاشیه خزر

به گزارش وبلاگ کارآفرین، احمد رضا لاهیجان زاده درآیین گرامیداشت دریای خزر که در بابلسر برگزار گردید، با بیان اینکه کنوانسیون حفاظت از دریای خزر در سال 1382 موسوم به کنوانسیون تهران به تصویب کشورهای حاشیه خزر رسید، اظهار کرد: در سال 1385 این کنوانسیون برای پنج کشور ساحلی خزر لازم الاجرا شد.

وی با اشاره به اینکه با تصویب این کنوانسیون دبیرخانه آن در یکی از کشورهای امضا نماینده کنوانسیون حاشیه خزر، ژنو است، توضیح داد: استقرار دبیرخانه کنوانسیون تهران در ژنو اجرای پروتکل های کنوانسیون از سوی کشورهای حاشیه خزر را به تاخیر انداخته است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: در کنار هم بودن کشورهای زیرمجموعه دبیرخانه برای انتقال مصوبات اجرایی کنوانسیون به کشورهای حاشیه دریای خزر از موارد اصلی حفاظت از محیط زیست دریای خزر است.

لاهیجان زاده اظهار داشت: پروتکل آمادگی، واکنش و همکاری منطقه ای برای مبارزه با آلودگی ها که به امضاء کشورها رسید، پروتکل حفاظت از دریای خزر در برابر آلودگی های منابع و فعالیت های مستقر در خشکی، پروتکل حفاظت از تنوع زیستی، پروتکل ارزیابی زیست محیطی و پروتکل پایش، ارزیابی و تبادل اطلاعات که در مرحله پیش نویس قرار گرفته است از جمله موارد مکمل کنوانسیونها هستند.

وی اضافه کرد: بسیاری از پروتکل های کنوانسیون تهران با وجود تهدیدهای شدید زیست محیطی دریای خزر که در وضعیت بحرانی قرار گرفته است، امروز با تاخیر یا عدم اجرا روبرو است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه در حال حاضر توسعه کشورهای حاشیه خزر و حل مسائل زیست محیطی به دلیل بروکراسی بین المللی با بن بست روبرو است، گفت: دریای خزر با حدود 1030 تا 1200 کیلومتر طول و عرض بزرگترین دریاچه دنیا است و سطح این دریا 26 ٬ 5 تا 28 متر پایین تر از سطح دریای آزاد است.

احمد حسین زادگان استاندار مازندران در بخش دیگری از این همایش با بیان اینکه محیط زیست باید از الویت بالایی برخوردار باشد، اظهار کرد: برای کنترل اوضاع مالی منطقه باید ارتباط با کشورهای حاشیه خزر برقرار باشد.

وی با اشاره کشورهای حاشیه خزر با بهره برداری حداکثر توان از دریای خزر می خواهند نیازهای توسعه ای خود را بر طرف نمایند، توضیح داد: هیچ کشوری در حوزه خزر نمی تواند ادعا کند از بحران و مسائل زیست محیطی دریای خزر بی بهره است و مسائل امروز ازعدم مسئولیت پذیری کشورهای ساحلی خزر است.

استاندار مازندران با تاکید بر اینکه متاسفانه کشورهای حاشیه خزر عقب ماندگی توسعه ای خود را با فشار بر محیط زیست خزر جبران می نمایند، گفت: کشورهای حاشیه خزر با روش کشورهای توسعه یافته در حال جبران عقب ماندگی مالی خود هستند که با شرایط مالی و محیط زیستی خزر مطابقت ندارد.

حسین زادگان خاطر نشان کرد: اجرا نشدن مصوبات کنوانسیون تهران و استقرار دبیرخانه در کشوری بیگانه بزرگترین آسیب و مشکل زیست محیطی را به خزر وارد نموده است.

وی اضافه کرد: نابودی محیط زیستی خزر مسائل سیاسی و اجتماعی را به همراه خواهد داشت و باید با مطلع سازی مردم به وسیله سمن های زیست محیطی گامی در پیشبرد اهداف برداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "دلیل بن بست حل مسائل زیست محیطی کشورهای حاشیه خزر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل بن بست حل مسائل زیست محیطی کشورهای حاشیه خزر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید