6 ماده غذایی برای افزایش باکتری های خوب روده

به گزارش وبلاگ کارآفرین، وجود باکتری های مفید در روده به تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم قند خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان های گوارشی (به خصوص سرطان روده)، افزایش جذب کلسیم و تنظیم سوخت وساز بدن یاری می نماید.

6 ماده غذایی برای افزایش باکتری های خوب روده

روده ما انسان ها میزبان تعداد قابل توجهی از باکتری های مختلف است. این باکتری ها که بیشترشان مفید هستند، فلور روده را تشکیل می دهند.

وجود باکتری های مفید در روده به تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم قند خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان های گوارشی (به خصوص سرطان روده)، افزایش جذب کلسیم و تنظیم سوخت وساز بدن یاری می نماید.

زمانی که تنظیم فلور روده یا تنظیم باکتری های مفید موجود در روده بر اثر رژیم های غذایی نادرست مختل گردد، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان های گوارشی، آسم و آلرژی، دیابت، افزایش وزن و چاقی یا حتی بیماری های مرتبط با ضعف سیستم ایمنی مانند بیماری های عفونی و ویروسی افزایش می یابد.

برای همین برنامه غذایی افراد باید به گونه ای طراحی گردد که سطح باکتری های مفید روده در بالاترین اندازه آن حفظ گردد. در این مطلب شش خوراکی را که باعث افزایش باکتری های خوب روده می شوند با هم مرور می کنیم:

سیب زمینی سرد پخته شده یکی از برترین منابع نشاسته مقاوم است. نشاسته مقاوم به گروهی از کربوهیدرات های رژیمی غیر قابل هضم گفته می گردد که تاثیرات آن بر سلامت روده، کاهش قند خون بعد از صرف غذا، افزایش حساسیت به انسولین و آثار آن بر میکروبیوم، چربی خون و وزن بدن مورد توجه است.

این نوشیدنی ترش، سرشار از باکتری های سالم و پروبیوتیک هاست. مطالعات نشان داده که مصرف آن نه تنها به از بین بردن مسائل گوارشی، آلرژی ها و ... یاری می نماید بلکه اثر مفیدی بر سلامت قلب دارد. نکته: بعضی نوشیدنی های کفیر حاوی مقادیر بالایی قند اضافه شده هستند که منجر به تغذیه باکتری های بد در روده می شوند، بنابراین هنگام خرید آن ها باید به برچسب و لیست مواد تشکیل دهنده دقت کرد.

کلم رنده شده ریز و آب پز کلمی است که به وسیله باکتری های اسید لاکتیک تخمیر و خرد شده است. علاوه بر کیفیت پروبیوتیک آن، کلم ترش غنی از فیبر و دارای ویتامین های، ث، ب و کا، سدیم بالا، آهن و منگنز است. کلم رنده شده و آب پز بعلاوه شامل آنتی اکسیدان ها، لوتئین و زیگزانتین است که برای سلامت چشم مهم هستند.

شکلات می تواند به تشویق و رشد باکتری های خوب روده یاری کند. ترکیب این خوراکی با پروبیوتیک خواص سلامتی آن را دو برابر می نماید. پروبیوتیک ها به هضم بهتر شکلات و جذب عناصر و آنتی اکسیدان های موجود در آن یاری می نماید.

سیر تنها یک ادویه خوشبو کننده غذا ها نیست بلکه منبع غنی از پروبیوتیک محسوب می گردد. سیر خام البته بیشترین اندازه پروبیوتیک را دارد و مصرف آن یک راه موثر برای جلوگیری از بسیاری از مسائل دستگاه گوارش است.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: فرادید

به "6 ماده غذایی برای افزایش باکتری های خوب روده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 ماده غذایی برای افزایش باکتری های خوب روده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید