طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی به روش اصلی

به گزارش وبلاگ کارآفرین، ترشی لیته، یکی از محبوب ترین ترشی های ایرانی است که با تنوع بالایی از سبزیجات تهیه می گردد. اما آیا تا به حال فکر نموده اید که می توانید این ترشی خوشمزه را با رب گوجه فرنگی ترکیب کنید و طعمی متفاوت و مجذوب کننده به آن ببخشید؟ بله، ترکیب ترشی لیته با رب گوجه فرنگی می تواند یک تجربه تازه و دلچسب از ترشی خوردن را برای شما به ارمغان بیاورد. در ادامه این مطلب، طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی را به طور کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم تا بتوانید این ترشی خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی به روش اصلی

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی

  • گل کلم کوچک 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 500 گرم
  • هویج 4 عدد
  • بادمجان 2 عدد
  • کرفس خرد شده 2 لیوان
  • فلفل سبز تند 3 عدد
  • خیار 5 عدد
  • سیر 1 بوته
  • تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
  • پودر گلپر 1 قاشق چایخوری
  • نمک 6-7 قاشق غذاخوری
  • سرکه قرمز 1 لیتر
  • آب 1 لیتر و 1 پیمانه

طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی

1. آماده سازی سبزیجات

اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته با گوجه فرنگی درست مثل طرز تهیه ترشی لیته ساده این است که تمام سبزیجات ترشی را خوب بشویید و پوست بگیرید. گل کلم را به گل های کوچک تر تقسیم کنید. هویج و بادمجان ها را به صورت نگینی خرد کنید. خیارها را هم به صورت حلقه ای برش بزنید. سیر را پوست کنده و له کنید. در نهایت تمام سبزیجات خرد شده را در یک ظرف بزرگ بریزید و ادویه ها که شامل تخم گشنیز، پودر گلپر، نمک و سیر له شده است را به سبزیجات اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

2. تهیه مخلوط رب گوجه فرنگی

اکنون که مواد ترشی را آماده نموده اید باید مخلوط رب را آماده کنید برای این کار رب گوجه فرنگی، سرکه قرمز و آب را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست گردد.

3. ترکیب همه مواد و انداختن ترشی

مخلوط رب گوجه فرنگی را به سبزیجات اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا همه جای سبزیجات به سس آغشته گردد. مخلوط را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت 15-20 دقیقه حرارت دهید تا سبزیجات کمی پخته شوند و ترشی جا بیفتد. حواستان باشد که ترشی نسوزد، مرتبا هم بزنید. ترشی آماده را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و درب آن ها را محکم ببندید. شیشه های ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. ترشی لیته پس از چند روز آماده مصرف است و طعم آن بهتر خواهد شد.

نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لیته

در ادامه به آنالیز نکات مهم و فوت وفن های تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی می پردازیم تا بتوانید این ترشی خوشمزه را به برترین شکل ممکن در منزل تهیه کنید. هرچند دستورالعمل های مختلفی برای تهیه ترشی لیته وجود دارد، اما رعایت بعضی نکات کلیدی به شما یاری می نماید تا ترشی ای با طعم بهتر و ماندگاری بیشتر داشته باشید.

تنوع مواد و روش های مختلف تهیه ترشی لیته

ترشی لیته را می توان با انواع مختلف سبزیجات تهیه کرد و هر منطقه از ایران دستورالعمل خاص خود را برای تهیه آن دارد. بعضی از سبزیجات رایج در تهیه ترشی لیته شامل گل کلم، هویج، بادمجان، خیار، کرفس و فلفل دلمه ای می گردد. اما نکته جالب این است که طرز تهیه ترشی لیته شیرازی و تهیه ترشی لیته بندری تا حدودی شبیه ترشی لیته با رب گوجه است. اما روش های مختلف تهیه ترشی لیته را می توانید در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.

  • طرز تهیه ترشی لیته بادمجان
  • طرز تهیه ترشی لیته مخلوط تند
  • طرز تهیه ترشی لیته گل کلم

ادویه های مناسب تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی

استفاده از ادویه های مناسب نقش مهمی در طعم دار کردن ترشی لیته دارد. بعضی از ادویه های رایج در تهیه ترشی لیته شامل تخم گشنیز، پودر گلپر، سیر، فلفل قرمز، زردچوبه و نمک می گردد. میزان و نوع ادویه ها را می توانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. اگر دوست دارید با اهمیت استفاده از ادویه مناسب انواع ترشی بیشتر آشنا شوید و ادویه مناسب ترشی لیته را هم بدانید حتما به کتاب کاله سر بزنید.

اهمیت استفاده از سرکه در تهیه ترشی لیته

سرکه یکی از اجزای اصلی ترشی لیته است و نقش مهمی در حفظ ماندگاری و طعم ترشی دارد. سرکه علاوه بر طعم ترش، خاصیت ضدعفونی کنندگی هم دارد و از رشد باکتری ها جلوگیری می نماید. بهتر است از سرکه ای بهره ببرید که طعم ملایمی داشته باشد تا طعم اصلی سبزیجات را تحت الشعاع قرار ندهد. سرکه سیب و سرکه انگور از جمله سرکه های مناسبی برای تهیه ترشی لیته با رب گوجه هستند. اگر دوست دارید سرکه را در منزل تهیه کنید، می توانید طرز تهیه سرکه سیب و طرز تهیه سرکه انگور را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن و خراب شدن ترشی لیته با رب گوجه

برای جلوگیری از کپک زدن و خراب شدن ترشی لیته علاوه بر این که باید به تمیز کردن شیشه های ترشی و خوب خشک کردنشان دقت کنید، باید حتما میزان سرکه یا مخلوط سرکه و رب استفاده شده در ترشی را به میزان ای انتخاب کنید که روی سبزیجات را به خوبی بپوشاند.

از طرف دیگر بعد از تهیه ترشی هم حواستان باشد که ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید و هر چند وقت یک بار شیشه های ترشی را آنالیز کنید تا تغییر رنگ ندهد.

تند کردن ترشی لیته با رب گوجه فرنگی

اگر از آن دسته افراد هستید که دوست دارید ترشی لیته شما تند باشد حتما میزان بیشتری فلفل سبز در آن بهره ببرید یا از فلفل قرمز در کنار دیگر ادویه های ترشی بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی به روش اصلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی به روش اصلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید