طبع تخم کتان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص)

به گزارش وبلاگ کارآفرین، دانه های بذر کتان دانه های ریز، قهوه ای یا طلایی هستند. بذر کتان را می توان به شکل خام میل کرد، اما استفاده از جوانه تازه آن نیز بسیار مفیدتر است. طبع تخم کتان و ترکیباتی که در آن وجود دارد، این دانه مقوی را به یک گیاه دارویی پرکاربرد در طب سنتی تبدیل نموده است.

طبع تخم کتان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص)

در این مطلب ابتدا طبع تخم کتان از نظر طب سنتی را آنالیز خواهیم کرد و سپس خواص مهم آن را خواهیم گفت.

طبع تخم کتان گرم است یا سرد؟

مزاج تخم کتان از نظر طب سنتی گرم و خشک است و انواع مصلحات آن آب انار و آبمیوه های ترش مزه است.

مزاجانواع مصلحات
گرم و خشکآب انار و آب میوه های ترش

مهم ترین خواص تخم کتان برای بدن

1. سرشار از ویتامین های ضروری و مواد معدنی مورد احتیاج بدن

بذر کتان سرشار از بیشتر ویتامین های B و ویتامین E و همچنین مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و آهن است. ویتامین E برای پوست و استخوان های سالم لازم است. پتاسیم سلامت عصب را حفظ می نماید و آهن عنصر حیاتی گلبول های قرمز و بسیاری از آنزیم هاست که بر متابولیسم کلی بدن ما تأثیر می گذارد .

2. محتوای فیبر بالا و یاری به کاهش وزن

تخم کتان به دلیل فیبر زیادی که دارد، بخش اساسی بسیاری از برنامه های رژیم غذایی لاغری را تشکیل می دهد؛ زیرا سطح قند خون را کنترل می نماید و با احساس سیری طولانی که در فرد ایجاد می نماید از مصرف کالری اضافی به وسیله پرخوری جلوگیری می نماید.

3. جلوگیری از سرطان پروستات

ترکیبات موجود در بذر کتان با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط مستقیمی دارد. تحقیقات نشان داده است که تخم کتان برای مردانی که مبتلا به سرطان پروستات هستند بسیار مفید است؛ زیرا سرشار از ماده ای ضد سرطانی به نام لینگن است. تحقیقات دیگری که توسط بخش پیشگیری از سرطان و علوم جمعیتی دانشگاه تگزاس و بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی دیگر صورت گرفته است، نشان می دهد که بذر کتان علاوه بر یاری به درمان سرطان پروستات از ایجاد آن نیز جلوگیری می نماید.

4. پیشگیری از بیماری های قلبی

طبق گفته های فیتوشیمیایی و فیتو دارویی ، تخم کتان منبع خوبی برای موادی به نام فسفون C- گلیکوزیدهاست. این ترکیبات پلی فنلی مانع از پراکسیداسیون لیپیدها، تجمع پلاکت ها و نفوذپذیری مویرگی و پارگی رگ ها می شوند. بنابراین با مصرف این گیاه رگ های خونی کمتر دچار گرفتگی شده و بیماری ها و حملات قلبی کمتر اتفاق می افتد. همچنین از نظر علمی یک مطالعه توسط سیستم بهداشتی دانشگاه پنسیلوانیا، فیلادلفیا، ایالات متحده، نشان می دهد که بذر کتان راهی مناسب برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است.

5. یاری به کنترل دیابت

تخم کتان منبع غنی از فیبر غذایی محلول و نامحلول است. این خاصیت از تخم کتان در حفظ سطح قند خون طبیعی در مبتلایان به دیابت یاری می نماید. مصرف روزانه دانه کتان، کنترل قند خون در مردان و زنان چاق را بهبود می بخشد. علاوه بر این، مصرف دانه کتان باعث کاهش گلوکز و انسولین می گردد و حساسیت به انسولین را به عنوان بخشی از رژیم غذایی معمول در افراد چاق مبتلا به دیابت افزایش می دهد.

6. غنی از امگا 3 و مبارزه با التهابات شدید

تخم کتان منبع بزرگی از اسیدهای چرب امگا 3 است که در قدیم فقط روغن ماهی بعنوان منبع آن شناخته می شد. اسید چرب امگا 3 فعال ترین ماده ای است که با التهابات ایجاد شده در بدن مبارزه می نماید. التهاب عامل اصلی بیماری های قلبی، آسم، آلرژی، دیابت و حتی برخی ازسرطان های خاص است.

7. کاهش کلسترول بد خون در زنان یائسه

یک مطالعه توسط گروه علوم تغذیه ای، دانشگاه ایالتی اوکلاهما و ایالات متحده، نشان داد که تخم کتان به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3 و لیگنین موجود در آن، می تواند سطح کلسترول LDL را در زنان یائسه کاهش دهد. فیبر محلول موجود در بذر کتان همچنین به حفظ عملنمودهای مناسب دستگاه گوارش یاری می نماید و فیبر نامحلول با کاهش سطح کلسترول LDL (بد) خون نقش مهمی در افزایش سلامت قلب دارد.

8. مراقبت از پوست

روغن بذر کتان می تواند در درمان عارضه های پوستی مانند آکنه، روزاسه و اگزما که مناطقی از پوست را دچار التهاب پوستی شدید می نمایند یاری کند. به علاوه مصرف موضعی این روغن، آفتاب سوختگی ها را نیز به طور موثری بهبود می بخشد. در کنار تخم کتان می توانید از خواص درمان آفتاب سوختگی بادام زمینی نیز بهره مند شوید.

9. مراقبت از مو

روغن بذر کتان می تواند به درمان شنمایندگی مو و ناخن ها یاری کند و از شکسته شدن آن ها جلوگیری می نماید. همچنین در درمان تحریک شرایط پوست سر ناشی از اگزما که خارش های شدیدی در این منطقه ایجاد می نماید نیز مؤثر است.

10. یک منبع غنی از پروتئین

تخم کتان یک منبع غنی از پروتئین های مورد احتیاج بدن در رژیم غذایی است، و دارای یک شاخص اسید آمینه بسیار لازم است و بیشتر میزان دریافت روزانه پروتئین هایی را که بدن ما به آن احتیاج دارند فراهم می نماید.

11. یک تغذیه عالی برای بیماران سلیاکی

بذور کتان 100٪ عاری از گلوتن است و به همین دلیل برای کسانی که دچار عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک هستند قابل استفاده است.

12. کاهش عارضه خشکی چشم

مصرف بذر کتان به طور منظم می تواند سندرم خشکی چشم را کاهش دهد . همچنین اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آن می توانند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند. این بیماری چشمی عامل اصلی کوری در افراد مسن است.

13. یاری به کاهش فشار خون

طبق ژورنال فشار خون بالا، بذر کتان از مواد غذایی است که استفاده آن در رژیم غذایی برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، توصیه می گردد. امگا 3 و فیبر موجود در این ماده غذایی موادی هستند که فشار خون را کاهش داده و از این طریق از خطر سکته مغزی، فشار خون بالا و سایر بیماری های قلبی جلوگیری می نمایند.

14. یاری به هضم آسان غذا و درمان یبوست

وجود مواد لیگان های گیاهی مانند امگا 3، روغن و فیبر موجود در دانه کتان به شما در بهبود هضم غذا یاری می نماید. در نتیجه عملکرد دستگاه گوارشی را بهبود بخشیده و یبوست را نیز درمان می نماید.

15. تقویت سیستم ایمنی بدن

اسید آلفا لینولنیک و لیگنین موجود در دانه کتان باعث افزایش پاسخ ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، پسوریازیس پوست سر و بدن و یک بیماری خود ایمنی به نام لوپوس می گردد.

16. کاهش علائم یائسگی

لیگنان ها، در بذر کتان به دلیل خاصیت استروژنیک می توانند به عنوان جایگزینی برای هورمون استروژن کاهش یافته در زنان یائسه قرار بگیرند و از این طریق علائم یائسگی مانند بی حوصلگی، خستگی و عرق کردن بیش از حد و ورم مفاصل را در زنان یائسه کاهش می دهد.

چه افرادی نباید از تخم کتان استفاده نمایند؟

  1. خانم های باردار
  2. افرادی که مبتلا به انسداد روده هستند.

سخن آخر

همان طور که گفته شد تخم کتان دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و قرار دادن آن به صورت پودری یا دم نموده در رژِیم غذایی خانوداه باعث افزایش سلامت کلی بدن می گردد. در پایین همین صفحه برای ما بنویسید تخم کتان برای شما چه کاربردهایی داشته است؟ منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

شما می توانید در وبلاگ کارآفرین با طبع دانه های دیگر مانند طبع جو و طبع ذرت نیز آشنا شوید.

منبع: مجله انگیزه

به "طبع تخم کتان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع تخم کتان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید