بانک جدید در راه است؟
به گزارش وبلاگ کارآفرین، شرایط موسسه اعتباری ملل برای بانک شدن فراهم است. این تیتر اغلب خبرهای سال های اخیر درخصوص موسسه اعتباری ملل است که به نقل از مسئولان موسسه منتشر شده است.

به گزارش وبلاگ کارآفرین، در آخرین خبر این موسسه هم که در سایت کدال منتشر شده نیز پیشنهاد هیات مدیره به مجمع عمومی فوق العاده درخصوص افزایش سرمایه است. این یکی از آخرین گام های موسسه برای تبدیل شدن به بانک در آخرین زنجیره اخذ مجوزهای فعالیت بانکی است.
در این اطلاعیه که در انتها فروردین ماه منتشر شد، اعلام شده با توجه به ماده 3 دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، گزارش توجیهی پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ 606 میلیارد تومان به مبلغ یک هزار میلیارد تومان از محل آورده نقدی سهامداران ارائه شده است که انجام افزایش سرمایه یادشده منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوق العاده است. این افزایش سرمایه برای دستیابی به اهداف توسعه ای موسسه، افزایش توان رقابت پذیری، افزایش نسبت کفایت سرمایه و همچنین کاهش ریسک ناشی از آن است که در تاریخ 19 اسفند ماه 1398به تصویب هیات مدیره رسیده است.
موسسه اعتباری ملل یکی از آخرین نسل های موسسات اعتباری با قدمتی 33 ساله است؛ این موسسه در سال 1366 با نام صندوق قرض الحسنه عسکریه و در شب ولادت امام حسن عسکری(ع) فعالیت خود را شروع کرد (بعدها با توجه به نام عسکریه به معنای ارتش، این شائبه پیش می آمد که موسسه مربوط به نیروهای نظامی کشور است و با الزام بانک مرکزی برای تغییر اسامی ائمه و مقدسات روی موسسات پولی، نام آن در فراخوانی و با رای مردم به ملل تغییر یافت.) موسسه ملل در سال 1373 با شکل دریافت وزارت تعاون به عنوان اولین تعاونی اعتبار آزاد در سطح کشور مجوز فعالیت خود را از وزارت تعاون گرفت.
سپس موسسه با فراهم کردن اسناد و مدارک مورد احتیاج و اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدای سال 1390 برای تامین سرمایه مورد احتیاج و تبدیل شدن به سهامی عام، اقدام به پذیره نویسی سهام کرد که پس از اتمام مراحل پذیره نویسی و آنالیز و تایید بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ12 تیرماه 1390 نزد اداره کل ثبت شرکت ها به عنوان موسسه مالی و اعتباری سهامی عام ثبت شد.
اما در حال حاضر موسسه اعتباری ملل با سرمایه 606 میلیارد تومانی، در پی اخذ مجوز افزایش سرمایه و سپس تبدیل شدن به بانک است؛ این موسسه بر اساس اطلاعات منتشر شده 340 شعبه و 2 هزار و 210 پرسنل دارد.
ملل تقاضایش برای تبدیل شدن به بانک را به صورت کتبی به بانک مرکزی فرستاده، اما همان گونه که اشاره شد، هنوز منتظر تصمیم بانک مرکزی است؛ از زمان تبدیلش به موسسه هم 9 سال می گذرد (از نظر ضوابط قانونی موسسه با سابقه یک سال به بالا می تواند به بانک تبدیل گردد).
سید امین جوادی، مدیرعامل موسسه اعتباری ملل نیز اعلام نموده که با توجه به اینکه هیات مدیره موسسه اعتباری ملل همواره استفاده از فرصت ها را برای حفظ حقوق سهامداران در سرلوحه کار خود قرار می دهد، بنابراین درحال حاضر هیچ گونه مصوبه ای برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها نداشته اما افزایش سرمایه از این محل و استفاده از فرصت داده شده را غنیمت شمرده و در آینده نزدیک برنامه خود را برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها اعلام خواهد نمود.
موسسه اعتباری ملل در سال 1374 به میزان 5/5 میلیون تومان سرمایه داشته که در سال 96 به 606 میلیارد تومان رسیده است. سپرده های موسسه ملل در سال 1398 به میزان 0/67 درصد از حجم نقدینگی را شامل شده که موسسه پیش بینی می نماید این درصد در امسال به (1399) 0/81 درصد برسد.این رقم در سال 1395 به میزان 0/79 درصد بوده است.
نرخ رشد سپرده اشخاص موسسه در سال گذشته 55 درصد بوده که در امسال وبا توجه به شرایط کرونایی سال 99 و با پیش بینی محتاطانه، این رقم 45 درصد پیش بینی شده است. این رقم در سال 1395 به میزان 30 درصد بود. مانده سپرده اشخاص نیز 151 هزار میلیارد ریال اعلام شده که که در محاسبات موسسه قرار است امسال به 219 هزار میلیارد ریال برسد. این رقم نیز در سال 1395 حدود 99 هزار و 350 میلیارد ریال بود. سرانه سپرده شعب موسسه اعتباری ملل در سال 1395به میزان 310 میلیارد ریال و در سال گذشته 446 میلیارد ریال ثبت شد. آنالیز میزان جذب سالانه سپرده های موسسه ملل در سال 1395 به میزان 22 هزار و 984 بوده که در سال 98 به 53 هزار و 752 میلیارد ریال رسیده است.
اهداف موسسه ملل
ازجمله اهداف مورد نظر موسسه اعتباری ملل کسب صندلی مناسب در جذب سپرده ها در بین بانک های خصوصی و افزایش سهم این محصول در بازار،جذب سپرده ها ومنابع مالی مردم به وسیله ارائه خدمات نوین بانکی، کوشش برای نهادینه کردن بانکداری الکترونیک پیشرفته وبه روز، اختصاص تسهیلات به پروژه های مالی که اثرگذار در فراوری ناخالص داخلی کشور است وجذب نیروهای متخصص و تقویت توان علمی وتخصصی موسسه با هدف کارآیی بالای آن اعلام شده است.
پیشنهاد افزایش سرمایه
هیات مدیره موسسه ملل پیشنهاد داده که براساس نتایج حاصل از ارزیابی های مالی و مالی و قابلیت اجرای برنامه ها سرمایه موسسه از مبلغ 6060 میلیارد ریال به مبلغ 10 هزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی سهامداران افزایش یابد ومحقق ساختن آن در اختیار هیات مدیره قرار گیرد تا پس از اخذ موافقت بانک مرکزی نسبت به اجرای آن اقدام گردد. افزایش سرمایه در یک مرحله صورت می پذیرد که از محل آورده نقدی سهامداران خواهد بود. در صورت تحقق این افزایش سرمایه،کفایت سرمایه موسسه برای تبدیل شدن به بانک افزایش می یابد و موسسه ملل بیست و هشتمین بانک کشور (بدون احتساب بانک های ادغامی) خواهد بود.
منبع: دنیای اقتصاد
منبع: تجارت نیوز