آیین تجلیل از خادمان سفر استان آذربایجان شرقی برگزار گردید

به گزارش وبلاگ کارآفرین، استاندار آذربایجان شرقی تحقق اقتصاد بدون نفت را مبتنی بر توسعه گردشگری دانست.

آیین تجلیل از خادمان سفر استان آذربایجان شرقی برگزار گردید

به گزارش وبلاگ کارآفرین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی در آیین تجلیل از خادمان سفر این استان با بیان اینکه کشور ایران جزو 5 کشور مطرح جهان به لحاظ دارا بودن میراث فرهنگی و تاریخی است، ادامه داد: ایران در کنار فرهنگ و تاریخ اصیل خود دارای منابع غنی است که آن را در منطقه کشوری منحصربه فرد ساخته است.

پورمحمدی با اشاره به اینکه سال 95 را می توان گردشگرپذیرترین سال کشور دانست، ادامه داد: سال 95 شاهد ورود 4 میلیون گردشگر خارجی به ایران بودیم، باید توجه داشت که در کنار ظرفیت های غنی کشور می بایست این آمار را با توسعه ظرفیت های خود افزایش دهیم.

او با بیان اینکه در سال 2000، 657 میلیون گردشگر در جهان وجود داشت که ارزش ارزی آن در سال 2012 به یک میلیارد دلار رسیده بود، اضافه کرد: براساس پیش بینی های صورت گرفته در سال 2020 نزدیک به 6/1 میلیارد گردشگر در جهان وجود خواهد داشت که ارزش ارزی آن ها به 2 میلیارد دلار خواهد رسید، ازاین رو ما باید سهم خود از این میزان گردش را تقویت و معرفی ظرفیت های خود، احیا سازیم.

پورمحمدی با بیان اینکه تحقق اقتصاد بدون نفت با توجه به گردشگری میسر خواهد بود، اضافه کرد: استان آذربایجان شرقی به تنهایی دارای 1800 اثر ملی ثبت شده است که می توان با تقویت و معرفی این ظرفیت ها در راستای توسعه گردشگری گام های مؤثری برداشت.

استاندار آذربایجان شرقی یکی از مهم ترین اولویت استان را ایجاد اشتغال مطرح کرد و گفت: ما موظفیم تا سالانه حداقل 50 هزار شغل ایجاد کنیم که این موضوع را بیشتر به بخش آی تی متمرکز نموده ایم چراکه امروزه فعالیت های حوزه آی تی تسریع بخش بوده و بهره وری بالایی دارد، لذا بهره مندی از این حوزه در حوزه گردشگری نیز امری لازم است.

مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه تثبیت صندلی گردشگری در پهنه استان آذربایجان شرقی از مهم ترین اولویت های ستاد اجرایی خدمات سفر طی ایام نوروز 98 بود، ادامه داد: یکی از مهم ترین اولویت های ستاد اجرایی خدمات سفر استان در نوروز 98، تثبیت صندلی گردشگری در پهنه استان آذربایجان شرقی و افزایش ظرفیت اقامت گردشگران در شهرستان های استان بود، چراکه بهره مندی از این ظرفیت نه تنها برای تبریز بلکه برای تمام شهرستان های استان اصلی مهم و ضروری تلقی می گردد.

او با تأکید به اینکه ستاد نوروز استان مقدمه ای برای بهار گردشگری آذربایجان در ایام تابستان بود، ادامه داد: کوشش و موفقیت خادمان سفر استان در ایام نوروز، مقدمه ای برای بهارِ گردشگری آذربایجان در ایام تابستان بود، چراکه با شروع ایام تابستان و بهبود شرایط اقلیمی در این منطقه همچون سنوات گذشته شاهد حضور چشمگیر گردشگران در آذربایجان خواهیم بود.

دبیر ستاد اجرائی خدمات سفر استان با اشاره به اینکه میزان اقامت در آذربایجان شرقی طی ایام نوروز 98، با رشد 7 درصدی همراه بود، ادامه داد: براساس آمار احصایی در دبیرخانه ستاد اجرائی خدمات سفر استان؛ میزان اقامت گردشگران نوروزی در آذربایجان شرقی از 25 اسفند 97 تا انتها تعطیلات نوروزی به 513 هزار و 132 نفر (با میانگین 3 شب اقامت) رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 7 درصدی همراه بود.

آبدار در ارتباط با استقبال گردشگران نوروزی از اماکن تاریخی و موزه های تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان، طی ایام نوروز 98 نیز سخن به میان آورد و گفت: با توجه به آمارهای احصا شده توسط ستاد اجرائی خدمات سفر استان، از تاریخ 25 اسفندماه سال گذشته تا انتها روز 16 فروردین 98، تعداد 240 هزار و 344 بازدید از اماکن مذکور به عمل آمده است.

آبدار در انتها در مورد برنامه های فرهنگی اجراشده توسط ستاد اجرایی خدمات سفر استان طی ایام نوروز 98، گفت: با توجه به موضوع اصلی اقدامات ستاد اجرایی خدمات سفر استان مبنی بر ایجاد نوروزی شاد برای گردشگران، برنامه های متنوع فرهنگی در سطح استان برنامه ریزی و اجرا شد، ازجمله این برنامه ها می توان به اجرای 98 برنامه ایینی نوروزگاه در سراسر استان و همچنین اجرای موسیقی سنتی آذری، عاشیقی و ایرانی پیرامون آیین های نوروزگاهی، برپایی 37 نمایشگاه نوروزی صنایع دستی در شهرستان ها، برگزاری تورهای رایگان پیاده روی تبریز با همکاری بخش خصوصی و چاپ و توزیع کتابچه های شعر و رنگ آمیزی گردشگری آذربایجان شرقی مختص بچه ها اشاره نمود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین بر لزوم تقویت ظرفیت های گردشگری استان در راستای ارتقا صندلی گردشگری آذربایجان تأکید و اقدامات دستگاه های ذی ربط در راستای تبریز 2018 را شایسته مطرح کرد.

محمداسماعیل سعیدی، گردشگری و بهره مندی از این ظرفیت را مهم مطرح کرد و گفت: تبریز 2018 فرصتی بود تا تبریز ظرفیت های غنی تاریخی و فرهنگی خود را به صورت ویژه بر همگان به نمایش بگذارد.

او با بیان اینکه اقدامات شایسته ای در راستای تبریز 2018 انجام گرفت و نباید مورد بی مهری قرار بگیرد، گفت: در راستای تبریز 2018 تمام دستگاه های ذی ربط با وجود نواقص احتمالی، اقدامات شایسته ای در حیطه وظایف خود انجام دادند که نباید آن ها را نادیده گرفت، البته قابل ذکر است که نمایندگان در کمیسیون فرهنگی مجلس 10 کمیته برای آنالیز موانع و نواقص احتمالی در این امر تشکیل داده اند تا این نواقص روشن شده و برای حل آن ها برنامه ریزی کنیم.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به اینکه میزان صادرات غیرنفتی در سال گذشته، 2 میلیارد و 300 میلیون دلار بود، توضیح داد: میزان صادرات غیرنفتی سال گذشته رقمی قابل قبول و خوبی است اما می بایست این میزان را با توسعه گردشگری و بهره مندی از ظرفیت های متنوع این حوزه افزایش داد.

سعیدی در انتها گفت: با توجه به اینکه آذربایجان شرقی از ظرفیت های غنی فرهنگی، تاریخی و گردشگری بهره مند است، لذا می بایست با مطالعه دقیق داشته ها و تدوین برنامه ای کارآمد درصدد خیزش و جهش جدیدی در راستای ارتقای صندلی استان در حوزه گردشگری در سطح ملی و بین المللی باشیم.

منبع: میراث آریا

به "آیین تجلیل از خادمان سفر استان آذربایجان شرقی برگزار گردید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیین تجلیل از خادمان سفر استان آذربایجان شرقی برگزار گردید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید