گزارش خبرنگار اعزامی خبرنگاران از مغولستان، برگزاری مسابقات کشتی قهرمانی آسیا در سردترین پایتخت دنیا
به گزارش وبلاگ کارآفرین، درحالی قرار است مسابقات کشتی زیر 23 سال آسیا در مغولستان برگزار گردد که این کشور دارای نکات قابل توجهی است که خواندن آن خالی از لطف نیست.
به گزارش خبرنگار اعزامی وبلاگ کارآفرین از مغولستان، اولان باتور پایتخت مغولستان است که بیش از نیمی از جمعیت این کشور در این شهر واقع شده است. معنی نام این شهر در زبان مغولی قهرمان سرخ است. شهری که میانگین دمایش در سال منفی است و برای همین عنوان سردترین پایتخت دنیا را از آن خود نموده است.
این شهر در حالی میزبانی مسابقات کشتی قهرمانی زیر 23 سال آسیا را برعهده گرفته است که پیش از این و در سال های قبل میزبانی مسابقات دنیای در رده نوجوانان را به نحو مطلوبی عهده دار بوده و نمره قابل قبولی را کسب نموده است.
مغولستان کشوری است به وسعت تقریبی ایران که تنها با دو کشور چین و روسیه مرز مشترک دارد و راهی به دریا ندارد، همین امر باعث شده که این کشور پهناور دارای آب و هوای سردی در همه ایام سال داشته باشد.با وجودی که نوزدهمین کشور بزرگ دنیا از نظر مساحت است اما کم تراکم ترین کشور دنیا از نظر جمعیت به شمار می آید. مغولستان هم چنین پس از قزاقستان دومین کشور بزرگ محصور در خشکی در دنیا است.
این کشور پس از آن که به طور فزاینده تحت نفوذ شوروی نهاده شد، در سال 1924 جمهوری خلق مغولستان شکل گرفت و سیاستمداران آن دنباله روی سیاست های شوروی شدند. پس از فروپاشی نظام های کمونیستی در اروپای شرقی که در اواخر 1989 روی داد، مغولستان نیز در اوایل سال 1990 شاهد یک انقلاب دموکراتیک در داخل کشور بود که باعث تشکیل نظام چندحزبی و تنظیم یک قانون اساسی در سال 1992 شده و این کشور را به سوی اقتصاد بازار آزاد سوق داد.
اما از نکات قابل توجه در این کشور این است که با وجود اینکه این کشور در بین دو حکومت کمونیستی(شوروی سابق و چین) واقع شده است اما فرمان ماشین ها در اولان باتور سمت راست است. بازار ماشین ها در اختیار برندهای ژاپنی است و به ندرت ماشین ساخت دیگر کشورها را در این شهر می بینید. خیابان های این شهر مانند خیابان های کشورهای تازه استقلال یافته شوروی، عریض هستند و زبانشان مغولی است اما حروف روسی زیادی در دایره لغات خود دارند.
جمعیت مغولستان در سرشماری سال 2017، 3037393 میلیون نفر تخمین زده شده است که نزدیک به نیمی از این جمعیت در اولان باتور پایتخت این کشور واقع شده است. به دلیل سردی بیش از حد، در اکثر مواقع اولان باتور شب های آرامی را سپری می نماید و در کل افراد پیاده بسیار کمی در سطح شهر می بینید.
تنها فرودگاه بین المللی در کشور مغولستان فرودگاه بین المللی چنگیزخان است که در اولان باتور واقع شده است و پروازهایی از آن به کره جنوبی، چین، ژاپن، روسیه، قرقیزستان و ترکیه انجام می گردد. در کل به دلیل پروازهای کمی که این کشور دارد، سفر کردن به مغولستان بسیار سخت است. تیم کشتی فرنگی زیر 23 سال کشورمان نیز برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا ابتدا از تهران به استانبول رفت. از استانبول به بیشکک در قرقیزستان رفت و از آنجا وارد اولان باتور شد.
روابط خارجی مغولستان به طور سنتی روی همسایگان خود، روسیه و جمهوری خلق چین متمرکز است. مغولستان از لحاظ مالی وابسته به این کشورها است؛ 90 درصد صادرات مغولستان به کشور چین است و روسیه 90 درصد احتیاج انرژی انرژی مغولستان را تامین می نماید. در هر صورت اگر به دنبال کشوری ناشناخته و با قدمت تاریخی و به دنبال سرما هستید، مغولستان و شهر اولان باتور می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
به گزارش وبلاگ کارآفرین، مسابقات کشتی فرنگی و آزاد زیر 23 سال قهرمانی آسیا, روزهای اول تا چهارم فروردین در اولان باتور مغولستان برگزار می گردد و امیدواریم نمایندگان ایران بتوانند دوباره پرچم ایران را در آسیا به اهتزاز دربیاورند.
منبع: خبرگزاری تسنیم